Még hogy Szerbiában nincs rádiós élet!?!

Még hogy Szerbiában nincs rádiós élet!?!

A napokban rendezték meg Zlatiborban, Szerbiában a 13. Rádiós Napokat, ahol mi is részt vettünk.
Szerettük!
team.jpg
(A meki nem fizetett ezért a posztért...még)

A RAB Srbija néven futó szakmai találkozóra 328 rádiós jött el az egész régióból: Szerbiából, Horvátországból, Bosznia-Hercegovinából, Montenegróból, Macedóniából és Magyarországról - mondta el blogunknak Bercek Ferenc a szervező RAB alelnöke.

A fő irányvonalak idén a reklámok, az FM adótechnika beállítása, a helyi rádiók műsorszerkezete, promóciója és értékesítése körül összpontosultak. A legélénkebb diskurzus a médiatörvények módosítása körül alakult ki - tette hozzá Bercek Ferenc. bercek.jpg
(Bercek Ferenc - pirosban - és Robert Nača - feketében )

Magyarországról, előadóként volt jelen Bolla Zsolt (Žolt Bola), Murányi János (Janoš Muranji), Nacsa Norbert (Norbert Nača), valamint a 42NET csapat részéről a csodálatos Zsófi Marianna, PiDRó és Bajáki Gábor is vendégeskedett a dedikált napokon.
bollazolt.jpg
(Žolt Bola)
A vendégek között ott volt a szerbiai média államtitkár Nino Brajević, az oktatásiügyi államtitkár Gordana Predić a szerbiai NMHH - REM - tagja Miloš Rajković, valamint a boszniai NMHH - RAK - tagja Emir Povlakić.
mura_nyijanosrab.jpg
(Janoš Muranji)
Szó esett a közelgő új szerbiai médiastratégiáról is, aminek kapcsán eredmény, hogy a munkacsoportban amelyik ezen dolgozna, a RAB-nak is lesz képviselője Maja Rakovic, a RAB egyesület elnökasszonya.
rabmaja.jpg
(Maja Rakovic)
A Hotel Zlatiborban  megrendezett napokról az alelnök elmondta: "Egybevéve, elégedettek vagyunk a szervezéssel, valamint a rádiósok visszajelzéseivel, akik szerint ezek voltak a legjobb Rádiós Napok eddig, a legjobb előadókkal és témákkal.
(A fotókat köszönjük a RAB Facebook oldalának)