Y generációsként így lehetsz menedzser

Y generációsként így lehetsz menedzser

Számtalan cikket találunk az nagy világhálón arról, hogy munkahelyi közegben hogyan viseltessünk az Y generációs kollégákkal szemben. Viszont akárhogy nézzük az első - ebben a korcsoportban élő - fiatalok már lassan abban a korban vannak, amikor már vezetővé válhatnak. 

ruthson-zimmerman-233522.jpg

(Forrás: Ruthson Zimmerman on Unsplash)

Miközben még azon szenvedünk, hogy minél több fiatalt vonzunk a média közelébe - és egyáltalán meg is tartsuk őket - talán még nagyobb szükség lenne Y generációs vezetőkre, akik új lendületet, friss szemléletet hoznának a szakmába.
Persze, ez csak a rutin és a bölcsesség támogatásával lehet igazán hasznos, amit egy régóta a szakmában alkotó menedzser támogatása adhat meg.

Georgia Beasley a Radio Inknek írt erről egy hosszabb eszmefuttatást.
Ráadásul utána is járt a témának: megkérdezett több Y generációs vezetőt, hogy mit tapasztalnak rádiós munkájuk során. A benoymások általánosságban véve is igazak lehetnek, tehát ezekre érdemes felkészülni egy magasabb pozícióba érkezőnek:

Sok beszélgetés

Ahogy az egyik megkérdezett menedzser mondta:

Mindig azt mondom, hogy ahhoz, hogy előre juss meg kell mozdítanod magad. Ha fejlődni szeretnél senki nem fogja megragadni a vállad és előrehúzni.

Hangot kell adnod céljaidnak és kérni a lehetőségeket!

Egy másik vezető hozzátette:

Állj készen anélkül végezni a munkád, hogy ezért bármi kitüntetést kapnál.
Kérj több felelősséget! Úgy kell magadévá tenned bizonyos szerepeket, mintha máris már a tiéd lenne!

Persze ez magában rejti annak veszélyét, hogy ugyanazért a pénzért rád testálnak feladatokat, de ez egy másik skill: tudnod kell kiállnod a neked járó javakért!
Gondolj erre:

Ha felépíted magad leszel annyira értékes, hogy akarjanak több ráfordítással is!

Légy kész a költözésre!

Az itthoni piac természetesen nem akkora, mint az USA-ban, de azért itt is látunk felpócurkázott, vagy éppen hetente kétszer-háromszor MÁV-val, vagy autópályamatricával az országot átszelő programigazgatókat. Néha, ez azzal is jár, hogy olyan városba kerülünk, amit nem annyira szívlelünk, vagy nem szimpatikus, de ahogy az egyik menedzser nyilatkozott:

Nagyon örülök, hogy az első menedzseri pozíciómat egy kisebb piacon tölthettem be, mert így tanulhattam az összes hibából, ami később egy nagyobb rádiónál már nem fért volna bele.

Tisztelet!Tisztelet!

A legfontosabb tanács:

Mindig tartsd tiszteletben azokat az embereket, akiknek több tudása van, mint Neked!

Ez nem azt jelenti, hogy egyet kell értened velük - csak tiszteld őket!
A szókimondás ellened dolgozik. 

Ha valaki tanácsot ad neked fogadd el, és tedd azt, amit a legjobbnak gondolsz!

Az idősebb generáció azt hiszi az "ipszilonosokról", hogy nagyszájúak és túl érzelmes, miközben azt hiszik, hogy többet tudnak róluk, mint ők maguk. Pedig ez nem mindig igaz!

Hallgass meg tisztelettel mindenkit, főleg a tapasztaltabbakat, mert ahelyett, hogy harcba szállnál bárkivel figyelhetsz is rájuk.
Élettapasztalatuk van, amiből tanulhatsz. 

Forrás: Radio Ink