Egyfajta broadcastbe kezd bele a Facebook Messenger

Egyfajta broadcastbe kezd bele a Facebook Messenger

Egy új, tömeges üzenetküldési interface-en dolgozik a közösségi oldal Messenger szegmense - számolt be erről a Marketing Morzsák.

william-iven-19844.jpg

A Messenger Broadcast csak nevében hasonlít az általunk ismert fogalomhoz. A szolgáltatáson keresztül marketingüzeneteket küldhetünk a felhasználók számára. A kiküldött hello!-k köré welcome üzeneteket kreálhatnak, címmel és alcímmel, valamint call-to-action opciókat is tartalmazó linkeket is elrejthetnek az üzletek és oldalak.

Ez a fejlesztés természetesen felvet számos kérdést is, hiszen rengeteg chat üzenet tűnhet majd spamnek, ezért a userek nem fogják megnyitni. Vagy egyszerűen csak elidegeníti a felhasználókat a rengeteg reklám célú üzenet, így megkockáztatják, hogy elhagyják a platformot  - olvasható az oldalon

Mindez természetesen nekünk rádióknak/podcasteknek/műsoroknak is sokat jelenthet, hiszen egy friss műsor, vagy promóció kiküldése a rajongóinknak egy nagy fegyvertény lehet az online hallgatottsági versenyben, úgyszintén a földfelszíni sugárzásban. 

Forrás: Marketing Morzsák