Miért építs Facebook csoportot?

Miért építs Facebook csoportot?

A Facebook Csoportok jelenleg egyfajta szürke eminenciásként működnek a kék óriás bugyraiban...számunkra. Pedig az anyacég nagy erőforrásokat vonultat fel, hogy sokat használjuk a csoportok adta jótékony hatásokat. Ha eddig ördögtől valónak tartottad egy csoport üzemeltetését, mert sok vele a macera, akkor ne is olvass tovább, mert tényleg sok, de nagy a megtérülés esélye is.

natalie-pedigo-306019.jpg

(Forrás:Natalie Pedigo on Unsplash)

Ha eddig nem gondoltad még újra a weboldalad létét, és csak úgy tekintettél rá, mint egy helyet, ahová feltöltöm a híreinket, akkor ideje lesz ezt az első lépést megtenned - itt fantasztikus lett volna, ha vissza tudok linkelni egy korábbi bejegyzésünkre, ami ezzel foglalkozik, kiemelve az első lépés szókapcsolatot, de még nem írtam ilyet. Viszont felírtam jövő hétre! :)

Egy csoport ennél a váltásnál segíthet valami eszméletlen módon növelni a forgalmadat. Milyen elsődleges előnyei vannak:

  • Megerősíthetik webhelyünk forgalmát
  • Sok követőt generálhatnak
  • És jó terep arra, hogy bizonyos kérdésekre válaszoljanak

Mégis milyen konkrét előnyei vannak egy csoportnak?

A csoport frissítéseiről értesítéseket kapnak a tagok

A Facebook Csoportok értesítést küldenek a felhasználóknak, amikor valaki bejegyzést küld a csoportba, így minden egyes bejegyzéshez forgalmat irányít. Ráadásul nem annyira befolyásolja a News Feed rettegett algoritmusa olyan módon, mint az oldalad bejegyzéseit.
Habár a Facebook lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy elhallgattassák ezeket az értesítéseket, azonban ha a csoportod folyamatosan értéket ad, akkor nem fogják.

A csoportoknak több organikus elérése van, mint az oldalaknak

Többen kattintanak adott tartalomra egy csoportból - ennek van pszichológiai és az előző pontban részletezett beállításbéli oka - mint egy oldalról. 

Egy minőségi csoport "birtoklása" már alkudozásra adhat alapot

Annak a képességével, hogy egyetlen posztra ilyen mértékben tereli a forgalmat, nagy értékké válik. Könnyebben lehet vele dealeket kötni, barter szerződéseket megnyerni...mindezt mondanom sem kell nem szétbarmolva az eredeti célokat: Segíteni a csoporttagoknak!

Szinte ingyen tartalom

Habár egy nagyobb csoport futtatása egy teljes embert kíván, de ha jól tartjuk aktívan a csoportunkat, akkor csak felügyelni kell a tartalmat, amit a tagok saját maguk(nak) generálnak.

Ugye milyen jó? Akkor vágj bele!

Alkoss egy csoportot a városod, a témád, vagy szinte bármi örvén és építgesd lassacskán, hogy aztán robbants!

Forrás: moz.com