Több milliárd forintnyi pénzt oszt szét a csoport adminok között a Facebook

Több milliárd forintnyi pénzt oszt szét a csoport adminok között a Facebook

Egy hét alatt ismét mozgolódott annyit a social media szakma, hogy egy lenyomatott készíthessünk Neked. Jöjjön az elmúlt hét nap közösségi médiás összefoglalója!

socialmediahircsokor_6.jpg

  • A Facebook legutóbb egy több milliárdos közösségépítő programot jelentett be. Ennek lényege, hogy az offline, hús-vér emberek találkozását elősegítő és az igazán fontos ügyekkel foglalkozó csoportok adminjait, szervezőit szeretnék támogatni kisebb-nagyobb összeggel. A Community Leadership Programról érdemes tudni, hogy finanszírozás és oktatás egyvelege. Ezzel egyidőben a Facebook csoportokoban új feature-öket tesztelnek és indítanak. Bővebben lehet olvasni erről a Forbes angol nyelvű oldalán, vagy érdemes megnézni ezt a vlog bejegyzést Pavló Pétertől, aki az eseményen járt Londonban. 
  • Facebookról beszélve: Új funkció érkezett a személyes felületekre. Mostantól listába rendezhetjük különböző dolgainkat, azaz bullet-pointokba szedett listákat hozzanak létre, és megoszthassák azt a fiókjukba - írja a Marketing Morzsák. Így akár a bakancslistádat is kirakhatod, a legjobb szerinted öt dalt, amit mostanában játszottál, vagy a város öt legjobb szendvicsezőjét. - A bővebb infót és a képet is a Mashable-ról lőttük. 

  • Budácsik Attila összegyűjtötte a blogján, hogyha belevágunk a videós tartalomba, akkor kezdőként mire érdemes odafigyelni: Stabil felvételek, tiszta lencse, fények használata, éles képek, helyes fókusz, kompozíció és telefon esetében az álló kamerás felvétel. Fordítsuk el azt a kamerát, kivéve, ha live-ot csinálunk, mert akkor a kép is forog! - budacsikfilms.blog.hu
  • Neil Patel social media guru az alant található videóban megmutatja, hogyan lehet három lépésben egy tökéletes Facebook versenyt felépíteni. Vagy egy Instagramost...

  • Egy friss felmérés szerint, - amit az Entrepreneur magazin is közölt az eMarketerre hivatkozva - ahogy egyre több  idősebb korosztályú jelenik meg a közösségi médiában, egyre nagyobb számban hagyják el fiatalok a platformot. Csak 2018-ban 2 millió(!) 25 év alatti fiatalt veszítettek el. 
  • Közben a Google is bejelentett egy új hirdetés blokkolót, ami azelőtt megváltoztatta a piacot - írja nagyszavakkal a Wired - hogy bekapcsolták volna. Állítólag az újítás nem is magát a hirdetéseket, hanem a szűrt, zavaró hirdetéseket sorolja visssza. - Wired 
  • A Red Website Design-ra hivatkozva a Marketing Morzsák arról írt, hogy összegyűjtötték a 266 legfontosabb hashtaget, amit érdemes használnod az Instagram kommunikációd során. A teljes lista ITT megtekinthető.
  • És végül, ha már Instagram:
    Milo Ventimiglia, aki a Hősök és a Szívek Szállodája c. sorozatból is megismerhettünk 2013-as kivonulása után visszatért az Instagramra, és az első napok egyikén 18 perc alatt 38 posztot tolt ki!!! Aztán egy másik nap 11-et, a harmadikon pedig 17-et.
    SOHA NE TOLD TÚL ÚGY, MINT MILO! - Mashable