Rádiós app fejlesztő ad jó tanácsokat fejlesztőknek és rádiósoknak

Rádiós app fejlesztő ad jó tanácsokat fejlesztőknek és rádiósoknak

Korábban a RADIOSITE-on olvashattál Steven Cliftről, aki megalkotta a 1 Radio News nevű appot, az alkalmazást, ami összegyűjti a világ -  de legalábbis 65 ország - híreit angol nyelven. A digitális szakembernek van néhány jó tanácsa fejlesztőknek és rádiósoknak egyaránt.

happybirthday_selena_1.jpg

(Forrás: Simon Abrams on Unsplash)

Valahogy úgy kell elképzelni az app működését, hogy választhatunk a live adók közül, és ezt hallgatva az óra végén on-demand módon, előre szelektált tényezők alapján hallgathatjuk meg híreinket.
500 órányi napi, friss hír és szöveges tartalom kerül fel a rendszerbe. 

A digitális szakember nyilatkozot a Radio Mag Online-nak, ahol tanácsokat is adott fejlesztőknek egy jó/jobb alkalmazás elkészítéséhez:

  • Légy egyszerű!
    Legyen az egész egy gombnyomásos! Ellenpéldaként a podcasteket hozza fel, ahol legalább öt lépésben juthatsz el ahhoz, hogy meghallgasd a legújabb, téged érdeklő epizódot. Rákeresel, feliratkozol, megnyitod a lejátszási listában, esetleg elmented, aztán elindítod. Sok. 
    Legyen az egész egy gombos!
  • A jó név.
    Legyen egy teljesen nyilvánvaló neve az appnak olyan kulcsszavakkal, amelyeket az emberek beírhatnak a  keresődbe a témád alapján. 
  • Legyen iOS verziód is!
    Szerinte ez a legfontosabb, hogy nagy mennyiségben kapj média megjelenést. Clift szerint a tech újságírók nem írnak a csak és kizárólag Android alapon megjelenő alkalmazásokról. Az okostelefonok piacának 80%-a Android, ezért valami rejtélyes módon a szakújságírók érdeklődnek a fancy megoldások, így az annak számító iOS appok iránt. Nem véletlen, hogy most fejleszti a 1 Radio News-ból is ezt a verziót.

Stevennek a rádiósok számára is számos kedves gondolata van:

  • Szabjuk a híreinket az iTunes-hoz!
    Podcastben felrakni semmi értelme - mondja ő, de - ha beállítjuk mellé, hogy az okoshangszórók is szemlézzék ezeket, akkor igazán hasznos lehet az elérésünk szempontjából. Ebből nekünk annyi maradjon meg, hogy próbáljuk az interneten tovább "éltetni" híreinket.
  • Publikáljunk többet, többen!
    A mennyiségen túl nagyon jó tanácsa, hogy ne csak saját, brandelt alkalmazásokban gondolkodjunk, valamint ne feledkezzünk meg a weboldalunkról sem. Példaképpen a Radio New-Zealandot hozza fel, ahol okosan, a híreiket felrakják hangzó formátumban is a weboldalra. Hál'Istennek erre idehaza is jó lehetőség van. A mikéntjéről bátran érdeklődjetek nálunk!
  • Erre megfelelő az alacsony bitráta is.
    Ebben nem tudunk maradéktalanul egyetérteni - a minőség, az minőség - de Clift szerint mivel ez nem zene, a 32kbps formátum is elegendő lehet. "Legyen szupergyorsan letölthető, hogy egy gyengébb internettel is meg lehessen hallgatni." Ebben a formában viszont igazat kell adnunk neki.
  • Jöjjön minden hang!
    A tévéseknek nagy ajánlata, hogy tolják fel bátran csak az audiót. Az egyik legtöbbet letöltött tartalom pont egy tévétől jön az appján keresztül. Nekünk ebből az lehet érdekes, hogy ha egyszer készül egy videónk, mondjuk egy exkluzív beszélgetéssel, akkor miért ne töltenénk fel csak külön a hangsávját is?

A 1 Radio News ITT tölthető le.

Forrás: Radio Mag Online