Mi történik az utánpótlással?

Mi történik az utánpótlással?

Az elmúlt hetekben is feljött már a blogon is, hogy mi a helyzet a rádiós szektoron belül a munkáltatói értékekkel és a munkavállalói értékekkel. Most egy érdekes felvetés kapcsán lépésekre sarkalljuk az egész piacot.

radio-host-woman.jpg

(Forrás: Babylon Radio)

Arról, hogy van-e utánpótlás a szakmában, és ez inkább HR kérdés, vagy generációs sajátosságok összessége jókat beszélgettem/beszélgettünk kollégákkal az elmúlt időszakban.
Attól függetlenül, hogy mifelé kezd el indulni a beszélgetés abban megegyezünk, hogy kevés - vagy kevesebb? - a felbukkanó tehetség, főleg olyan, akinek a szemében a rádiózás iránti szerelem tüze ég, és nem a simogatóan meleg hírnévé.

Éppen ezért - vagy ennek ellenére - olvastam nagy bólogatással a HR Portalon ezt a cikket.

Nem hiány van, hanem VERSENY!

- Erről már írtunk korábban is
Ez pedig szokatlan a számunkra. És nem csak ami szektorunkban. Ez, amolyan korismeretlen tényező lett.
Eddig mi hajtottuk el falkákban a túl lelkes ifjoncokat, most meg meglepődve tapasztaljuk, hogy a semmi helyett ígérnünk kell nekik valamit.
És ebben tudom, hogy a legidegesítőbb a rizikó jelenléte:

"Vajon lelépnek mire kinevelem őket?"

Ez a rizikó persze létezett előtte is, de most azért vált valóságosabbá, mert az ember a befeketett energián és időn kívül a pénzt is sajnálja. 
Mire is? 
Nem azt a pénzt sajnálja, amit belefektetett az adott tehetségbe, hanem a verseny "díját". A meg nem térületlenséget sajnáljuk, miközben ott a megtérülés, csak még egy lapáttal kell tenni rá.

Ma már nem csak akkor és ott van verseny, amikor meg kell szerezni valakit, hanem akkor, amikor meg kell tartani valakit.
Már nem csak konkurens, vagy nem konkurens rádiókkal versengünk, hanem a tévékkel, az online médiumokkal, vállalkozásokkal, és a médián kívüli területekkel.

Ezért nem mindegy, hogy a jövőben hiányról, vagy versenyről beszélünk, mert hiány esetén feltárjuk a kezünket, míg ha versenyként tekintünk rá, akkor tudunk mit kezdeni a helyzettel!

Azt a tiszteletet, amit hiányolunk a szemükből a szakma iránt és személyünk iránt kezdjük azzal, hogy elkezdjük tisztelni őket...amíg rászolgálnak erre!

Felmérések szerint ugyanis a mai fiatalok nem is pénzre mennek, hanem az egyéb megbecsülésekre.

Ezért szeretnénk felvállalni a 42NETBloggal azt a missziót, hogy megmutatjuk van jövő a szakmában nem csak az alapjait tekintve, hanem a körülötte mozgó emberek kapcsán is.
Ebben szeretnénk kérni a segítségedet:

Ha ismersz olyan 25 év alatti rádióst, aki él-hal a rádiózásért és a környzetedben mozog, akkor mutasd meg nekünk a blog@42netmedia.com címen, és mi megkeressük és beszélgetünk vele. Így szeretnénk jobban megérteni mire vágynak.

Köszönjük előre is!