Meglepő! Tele van podcasttel az idei Radiodays Europe

Meglepő! Tele van podcasttel az idei Radiodays Europe

Ezen a héten, vasárnap kezdődik a Radiodays Europe. Érdekes megfigyelni, hogy mennyire jelentős a podcast jelenlét.
Meg fogsz lepődni!radiodaysheader1.jpg

A 42NETMedia csapata is részt vesz az idei bécsi Radiodays Europe konferencián, ráadásul az egyik kiemelt szponzor szerepét töltjük be - adtuk hírül a RADIOSITE oldalán

Az eseményről már előzetesen is folyamtosan beszámolunk, de a három nap alatt is szeretnénk információkkal ellátni, hogy sajnálhasd átélhesd az élményt úgy is, hogy nem vagy ott. 
Érdekes ezt az egész eseményt úgy szemlélni, hogy habár a nevében ott van a Europe megfigyelve az előadók listáját annyira nemzetközi lesz az esemény, hogy arra nincsenek izgatottságmentes szavak. 

Aztán pláne érdekes úgy figyelni az egész esemény programját, hogy mennyi rádiós és mennyi "más" téma szerepel a sorban. Például sokszor emlegetitek, hogy méltánytalanul sokat foglalkozunk a podcasttel, ezért érdekességképpen átfutottuk a kínálatot:

Vajon mennyi előadás foglalkozik/foglalkozhat a podcastekkel a rádiózáson belül/mellett?

1. Hogy hallgat majd a világ 10 év múlva?

Időpont: Hétfő 11:15
Hely: Track 1

Ben Hammerslay előadása nem sokkal egy olyan prezentáció után kap helyet, amely arról szól, hogy egy rádiónak milyen digitális stratégiát érdemes kialakítani a jövőben? 
Ebben az előadásban az a legérdekesebb, hogy a podcast - a rádió saját műsora mellett - egy alapkőnek számít, amire építve megjelenhet 10 éven belül a mesterséges intelligencia, a big data, az önvezető autók, a porgramozott hirdetés, vagy az 5G okozta változások és hatások. 

2. Tartsunk lépést a digitális óriásokkal

Ideje: Hétfő 12:05
Helye: Track 3

Az előadás azt vizsgálja, hogy a rádiók hogyan működhetnek együtt a digitális óriásokkal? Caroline Grazé a Radioplayer érdekes, öszvér megoldásaira fog koncentrálni, vagyis arra, hogy például ez a platform hogyan segít a tartalmaink minél jobb elérésében a digitális térben. Hasonlóról beszél ezen session-ön belül Robert Förster a Multicastól: kitér arra is, hogy az  innovatív technológia hogyan segít a rádióállomásoknak tökéletesen megjeleníteni és gazdagítani egyedi tartalmukat, ezzel párhuzamosan pedig megjelenni az összes platformon. 

3. Reasons to be Cheerful - A politikus és a DJ podcast kalandja

Ideje: Hétfő 13:45
Helye: Track 2

Amikor Geoff Lloyd az egyik nagy nevű angol rádiós kilépett a rádiózás világából megkereste egy korábbi jól sikerült interjúalanyát - aki történetesen az Egyesült Királyságbeli Munkás Párt egyik vezetője volt - hogy indítsanak együtt egy podcastet. Ed Miliband belement és rövid időn belül az iTunes listák élére kerültek. 
Erről a sikerről beszélnek a Radiodays-en!

Geoff Lloyd

4. Kedves Hirdetési Szektor! A válasz az összes műsorral kapcsolatos kifogásotokra a digitális audió!

Ideje: Hétfő 14:45
Helye: Track 3

Stuart May a Global reklámokkal foglalkozó részlegének vezetője beszél arról Martin Baumgartnerrel a Swissradioworld üzleti divizíójának vezetőjével közösen, hogy a digitális audió megoldásokkal célzottan, ügyesen, okosan lehet válaszolni azokra a kérdésekre, de főleg kifogásokra, amelyet a nagy ügynökségek támasztanak a Facebook és a rádió, az internet és rádió, vagy a bármi és rádió vonatkozásában.

5. Media Darwinizmus - Hogyan ne sülj bele a digitális audióátalakításba!

Ideje: Hétfő 16:00
Helye: Track 4

Erik Portier arról beszél, hogy az Internet nem ölte meg a rádiót! A csatlakoztatott eszközök lehetővé teszik számunkra, hogy hallgassuk és élvezhessük a rádiót és a digitális audiót bárhol, bármikor. Ez a megoldás a legalkalmasabb a túlélésre! Azok a média vállalatok, amelyek nem vesznek részt a digitális átállásban valószínűleg eltűnnek a közeljövőben - mondja a szakember. Ennek az új(?) megoldásnak az üzleti modelljéről beszél Erik Portier.

Erik Portier

6. Podcasting - Merre tartunk?

Ideje: Kedd 11:05
Helye: Track 3

James Cridland kedvenc rádiós futurológusunk és Tom Webster az Edison Research részéről beszélget arról, hogy a podcast ipar évről-évre egyre több hallgatót tud felmutatni. A legutóbbi felmérésekkel és adatokkal támasztják alá azt az elképzelésüket, hogy a podcast az egyik legjobb fegyver egy rádió kezében, amellyel plusz területeket és pénzeket szerezhetünk.

7. Podcastek: Csináld a sportot máshogy!

Ideje: Kedd 12:00
Helye: Track 3ú

Három szakember beszél arról, hogy a sport közvetítési jogok emelkedésével egyre több sport szorul ki a rádióból, miközben ezeknek egy lehetséges új terepévé a podcast vállik. Itt viszont nem az élő közvetítés a legjobb megoldás. Három sport podcast készítője arról mesél hogyan találták meg az új utakat a tartalomban és annak értékesítésében.

Lynsey Hooper

Természetesen ez "csak" 7 előadás a majdnem 40 sessionből, de úgy, hogy ezek nagyon fajsúlyos időben és helyen történnek. 
Lássuk be!

A podcast nem valami tűvoli jövő, hanem nagyon is valós szakmán belül is markánsan jelen lévő jelen.

Mi is szeretnénk foglalkozni vele!

A Radiodays Europe-pal kapcsolatos tartalomfolyamunk ezennel elindult. Kövesd a legfrissebb információkat és újdonságokat a RADIOSITE-on és itt a 42NETBlogon.