A Hét Videója: A legnagyobb előnyünk, ha remek műsorokat csinálunk

A Hét Videója: A legnagyobb előnyünk, ha remek műsorokat csinálunk

A mai videóban egy Sam Cavanagh-val készült 2014-es rövid interjúbúl csenünk el néhány ötletet a kreatív rádiós kontent megteremtéséhez.

a_het_videoja.jpg

Sam egyébként 2014-ben Ausztráliában tevékenykedett a Southern Cross Austereo-nál, mint producer. 
A következőkről beszél ebben az interjúban:

  • A kultúránkban sokan azt gondolják, hogy a kreativitás egy velünk született képesség. Valakinek vagy van, vagy ninncs!
    Pedig az igazság az, hogy

minden kreatív ember egy előre kigyakorolt folyamatot követ, hogy a kreatív termékét megvalósítsa, elkészítse!

  • A kérdező egy ponton felveti, hogy nagyon sok kereskedelmi rádió csinálja azt, hogy lejátszik 10 dalt egymás után, ami sem kontent szempontjából, sem az összhatás oldaláról nem sugall kreativitást. Sam erre megjegyzi, hogy Ausztráliában teljesen már a helyzet, mert egyre több rádió tervezget KEVESEBB ZENÉVEL ÉS TÖBB KONTENTTEL! 
    Mert - és most jön a lényeg

A rádió nem versenyezhet a Spoity-jal, vagy a Pandora-val, ha csak annyit csinálunk, hogy zenéket játszunk! A legnagyobb előnyünk és esélyünk egyben, ha csodás személyiségeket gyűjtünk össze a rádióhoz és remek műsorokat csinálunk!

  • Ez pedig a legnagyobb esély arra is, hogy integráljuk a hirdetőket! A hirdetők már sokkal jobban kíváncsiak az ötleteinkre, a jó kontentre, és ebbe fektetnek inkább, mint a spotjainkba.
  • A beszélgetést vezető másik szakember megkérdezte Cavanagh-t, hogy mi volt élete legjobb ötlete?
    A válaszában ő kitért arra, hogy általában kreatív csapatban dolgoznak, így jött létre a Blackout Challange! 
    Én imádtam: a lényege, hogy a műsorvezető szemét lefedik, fülét zajvédővel elszigetelik, de még a szaglását is gátolják és így belehelyezik egy különleges szituációba, ahol hirtelen felszabadítják minden érzékét. Ott pedig úsznia kell az árral. Így történt, hogy az egyiküket egy stand-up comedy műsor közepébe helyezték, a másikuknak egy nehézsúlyú box meccs egyik küzdőfeleként kellett helyt állnia, míg a harmadikuknak egy nőn kellett brazil gyantát csinálnia. A rekaciókat filmezték, audióra rögzítették és online visszakövethetővé tették. 
    Isteni!

  • A végére hozzáteszik, hogy az emlegetett show-t nagyon sok tinédzser hallgatja, mert a recept egyszerű az ő megnyerésükre is:

A jó tartalom, a jó stratégiával és egy-egy remek személyiséggel párosulva bármilyen korosztályt meghódít.

A teljes beszélgetést testes ausztrál akcentussal itt lehet megnézni:

A Radiodays-t 2018-ban március 18 és 20 között rendezik Bécsben!