Hírek liszt nélküli körtetortához

Hírek liszt nélküli körtetortához

Receptet itt találtok, sok rádiózáshoz kötődő hírt, történést, ezt-azt meg a kép után.
Köszi!

korte_torta.jpg

(Forrás: NoSalty)

  • Ausztrália legnagyobb hálózata az ABC a hagyományos tévés és rádiós részleget az innovációt támogató tartalomalapú divízió részévé teszi. Vagyis a digitális osztály részévé válik. A szerkezetátalakítás célja, hogy lebontsa, amit az ABC vezetése egyre inkább irreleváns "platform elszigeteltségnek" tekint, mivel egyre többen kapják meg mind a híreiket, mind a szórakoztatásukat az interneten keresztül mind írott, mind audió és videó formátumban.
  • Ha már ABC: Boy George interjú közben hagyta ott az ausztrál reggeli műsort, mert irritálta a műsorvezető "gender elhajlásról" szóló kérdései.  
  • A BBC Radio Berkshire 59 éves műsorvezetője Debbie McGee az egyik celebes-táncos-vetélkedőben szerepel, de emiatt lekéste a saját műsorát
  • Egy 33 éves svéd rádiós kilépett a 8-tól 5-ig tartó rádiós műsorvezetői munkájából, mert megunta a mókuskereket: vett egy lakókocsit és havi 700 dollárból éldegél és utazgat most éppen Dél-Európában. Miből él? A vér nem válik vízzé: két podcastet futtat a lakókocsijából. Imádom story!
  • A világunkat is elérte a zaklatással vádolás, és bebizonyosodás hulláma. Izraelben Gabi Gazit, rémhíres műsorvezetőt vádolták meg, aki ráadásul még hülyén is reagált a vádakra adásban, Svédországban pedig, a Svergies Radiónál egy elég ismert női műsorvezetőt tiltottak el azért, mert a vádak szerint visszaélt a hatalmával, többször utalgatott dolgokra és szexuális tartalmú üzeneteket küldözgetett.
  • Aztán bejelentkezett az év bunkója is: Michael Felger sport rádiós a világ egyik leghíresebb baseball játékosának közelmúltban történt repülőszerencsétlensége kapcsán fakadt ki egy nagyot. Tulajdonképpen azt kifogásolta, hogy a játékos kockázatos manővereket hajtott végre a baleset előtt. Aztán azóta már bocsánatot kért.
  • Jó nagy hülyeség, ugye? A BBC törölte a 10 millió fontos megvonást a helyi adóitól. Sőt, azt mondták, hogy nekik még fontosabbakká váltak a helyi rádióik. Pfff!
  • Az egyik új-zéland-i rádió a helyi fiatal közösségeknek indított egy programot, hogy megmutassa milyen is a rádiós valójában és segítse őket, ha benne szeretnének dolgozni. Király!